Golić: Razmotriti izmenu prostornog plana Srpske

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske razmotriće zahtev opštine Milići da se izmeni prostorni plan Republike Srpske u delu koji se odnosi na izgradnju autoputa od Bijeljine prema Sokocu.

Resorni ministar Srebrenka Golić istakla je, nakon radne posete Milićima, da je sadašnjim planom ova opština izuzeta iz tog putnog pravca, što u toj lokalnoj zajednici smatraju lošim rešenjem.

Golićevu su milićki rukovodioci upoznali i o procesu legalizacije bespravno izgrađenih objekata u ovoj opštini.

“S obzirom na površinu i broj stanovnika u opštini Milići taj problem ne izgleda veliki u odnosu na druge opštine. Barata se brojkom od 180 do 200 takvih objekata. Sprovode se aktivnosti, donete su odluke, ali su te odluke istekle, pa je sada na nama da zakonski regulišemo kako da taj proces dovedemo do kraja”, rekla je resorni ministar.

Načelnik Milića Živojin Jurošević istakao je da je Golićeva obećala pomoć u izradi urbanističkog plana ove opštine, te pohvalila regulacione planove koji su do sada urađeni, dodavši da je opština Milići na pravom putu kada je reč o izradi urbanističko-projektne dokumentacije.