Nova radna mesta u subotičkom Alpaku

PinterestFacebookTwitterShare

Subotička kompanija Alpak potpisala je danas ugovor sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), prema kome će dobiti 250.000 evra za otvaranje 50 novih radnih mesta.


Novi radnici će, kako je rečeno, biti zaposleni do kraja godine u novom proizvodnom pogonu i magacinu, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo ukupno 2,5 miliona evra.

Potpisivanju ugovora Alpaka i SIEPA o podsticajnim sredstvima od po 5.000 evra po novozaposlenom prisustvovali su i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je ocenio da je izvozom u Mađarsku, Rusiju i Nemačku Alpak pokazao da je jedan od lidera u regionu i da zaslužuje pomoć države.

„Treba napomenuti da je, primera radi, Alpaku dato 5.000 evra po radnom mestu, a nemačkom Kontinetalu po 1.000 evra manje. Zato nema mesta spekulacijama da su strani investitori povlašćeni“, rekao je Dinkić.

Potpredsednica Vlade Verica Kalanović je ocenila da svako ko ulaže novac u proširenje proizvodnje, podizanje konkurentnosti i izvoz može da računa na podršku Vlade.

Kompanija Alpak proizvodi ambalažu za mlečnu, mesnu, konditorsku, farmaceutsku i duvansku industriju. Osnovana 1994. godine u Subotici i do danas kontinuirano pozitivno posluje i beleži rast proizvodnje, saopštio je Kabinet potpredsednice Vlade Srbije Verice Kalanović.