Sony dobija novog direktora

PinterestFacebookTwitterShare

Direktor japanskog elektronskog giganta „Sony“ Hauard Stringer povući će se sa funkcije 1. aprila, a zameniće ga potpredsednik kompanije Kazuo Hirai, saopšteno je iz ove kompanije.
 
Stringer će ostati u kompaniji na funkciji predsednika. Hirai će preći na direktorski položaj nakon što je u martu prošle godine postao šef Odeljenja za proizvode i usluge.

„Sony“ očekuje da će četvrtu godinu zaredom poslovati sa gubicima, usled jačanja jena i slabe prodaje televizijskih aparata ovog proizvođača.
 
Kompanija je saopštila da će sutra objaviti podatke o svom poslovanju u trećem kvartalu i više detalja o promeni na rukovodećim funkcijama.

Stringer, Amerikanac velškog porekla, postao je 2005. godine prvi stranac na čelu japanskog giganta. On je prošle godine saopštio da će sebi smanjiti platu, jer je firma suočena sa teškoćama zbog štete koja je nastala udarom cunamija i krađom podataka o 100 miliona korisnika „Sony“ usluga.

Hirai je proveo veći deo karijere u „Sony“ -ju na softverskim poslovima i imao je važnu ulogu u razvoju konzole za igranje „playstation“ tokom devedesetih godina prošlog veka.