Za uređenje fasada u Paraćinu 3,5 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Udruženje paraćinskih preduzetnika BID zona “Korzo” za ovu godinu imaće budžet od 5 miliona dinara, koji će najvećim delom biti iskorišćen za kreditiranje renoviranja fasada u BID zoni, ali, po prvi put i van nje, piše sajt opštine Paraćin.
 
Prvi konkurs za kreditiranje renoviranja fasada biće raspisan najverovatnije u februaru, a drugi na leto, najavio je izvršni direktor BID zone “Korzo” Dragan Gajić.
 
– Najveći deo iznosa od 5 miliona dinara biće namenjen upravo za finansiranje sređivanja fasada u BID zoni, otprilike 3,5 miliona dinara. Ostatak je namenjen za redovne manifestacije i aktivnosti udruženja – rekao je Gajić.
 
On je dodao da sređivanje fasada najčešće zahteva veliki novac koji stanari ne mogu da obezbede, a kako su po Zakonu o stanovanju obavezni da održavaju zgrade, ovakav način kreditiranja izazvao je veliko interesovanje.
 
– Ove godine i stanari zgrada koje su van BID zone moći će da konkurišu za ovakvo kreditiranje – u slučaju da se na javni poziv koje Udruženje raspiše ne prijavi niko od stanara iz BID zone, biće raspisan novi javni poziv na koji će moći da se jave stanovnici svih zgrada u opštini Paraćin. Uslovi konkurisanja, kao i način otplate kredita, za njih će biti isti kao i uslovi za stanare u BID zoni – rekao je Dragan Gajić, a prenosi opštinski sajt.