Panasonic ostaje u Svilajncu

PinterestFacebookTwitterShare

Panasonic ostaje u Svilajncu, proširiće proizvodnju i do kraja godine uposliti dodatnih 100 radnika, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika ove kompanije sa predsednikom poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem i predsednicom opštine Svilajnac Goricom Dimčić Tasić.

 
Pregovore sa kompanijom Panasonic o dolasku u Srbiju započeo je 2008. godine Mlađan Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, podseća se u saopštenju URS. Dinkić je na sastanku kazao da Panasonic planira da u naredna dva meseca instalira najnoviju tehnološku liniju i do kraja ove godine uposli još 100 radnika, dok je predsednica opštine Svilajnac istakla da je budućnost i napredak Svilajnca neraskidivo vezan za Panasonic, a opština će učiniti sve da omogući uslove za dobro poslovanje.
 
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić obišao je danas proizvodnu liniju komponenata LED rasvete kompanije Panasonic u Svilajncu. Ministar Ćirić je razgovarao i sa menadžmentom Panasonic-a, a posle toga je obišao pogone fabrike.
 
Kompanija Panasonic na proizvodnoj liniji za montažu elektronike za kontrolu rasvete i LED rasvetnih uređaja trenutno zapošljava oko 50 radnika, a u narednom periodu planira da znatno proširi proizvodne kapacitete.
 
Japanski Panasonic, koji je u novembru 2010. osnovao preduzeće za proizvodnju energetski efikasnih elektronskih komponenti za rasvetna tela u Srbiji (PEWVS), sa sedištem u Svilajncu, počeo je proizvodnju 10. januara 2011. U 2010. godini Panasonic je investirao oko 580.000 evra, a kapitalna vrednost PEWVS iznosila je oko milion evra.
 
U januaru prošle godine, Panasonic je najavio izgradnju fabrike od 18.000 kvadratnih metara i na zemljištu koje bi uzeo u zakup od Opštine Svilajnac, gde bi zaposlio oko 200 radnika, uz vrednost ukupne investicije od oko 15 miliona evra.
 
Panasonic i njegova fabrika iz Lidenšajda (Nemačka) su prošle godine saopštili da je PEWVS prvi projekat ove kompanije u Srbiji, koji ima za cilj povećanje proizvodnih kapaciteta elektronskih prigušnica u LD modulima, u rasvetnim telima za tržište Evrope.