Gasi se program RTL televizije?

PinterestFacebookTwitterShare

RTL televizija se oglušila o opomene Veća za elektronske medije i program te televizije biće isključen, saopštio predsednik tog veća.
 
„Ne preostaje nam drugo do RTL televiziju isključiti iz etra. U ovom trenutku ne mogu da kažem koliko će dugo trajati mrak na njihovom kanalu, jer ćemo to odlučiti u roku od dve nedelje, na sledećem sastanku Veća za elektronske medije“, kaže Zdenko Ljevak, predsednik Veća za elektronske medije.
 
„Ali da, mogu potvrditi da smo prisiljeni na ovako drastičnu meru zbog toga što su se ljudi s RTL-televizije pravili gluvi na naše opomene“, dodao je on. 

Na RTL televiziji umesto programa biće mrak zbog toga što nisu poštovali tri opomene ovog veća iz 2011. prema kojima su morali uskladiti emitovanje programa s programskom osnovom iz 2005. na osnovu koje su i dobili koncesiju. 

Prve dve opomene dobili su zbog emitovanja “Velikog brata” u neprimerenom terminu još letos, a poslednja opomena je bila upozorenje na manjak Informativnog i nedovoljno usklađen Dečji i Zabavni program. 

“Kakva će kazna tačno biti i hoće li se RTL televizija isključiti na dan, sedmicu ili mesec, u ovom trenutku ne mogu kazati. O tome ćemo odlučiti na sastanku Vijeća, a moj lični stav biće da im se dozvoli ponovno uključenje u program tek kada isprave sve nedostatke”, kaže Ljevak, naglašavajući kako isključivanje RTL-ovaca iz etera nema nikakve veze sa srpskim filmovima koje su nedavno na svom programu pustili bez prevoda. 

S RTL-televizije kažu kako od Vijeća nisu dobili nikakvo službeno saopštenje o isključivanju iz etera: 

“U konstruktivnim smo pregovorima s Vijećem i ne vidimo razlog zbog kojeg bi nam se oduzela koncesija za emitovanje”, kaže Nataša Roksandić, portparolka RTL televizije.