„Tuš“ ćuti o izgradnji bazena u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Slovenačka kompanija „Tuš“ već šest godina nije započela izgradnju Sportsko-poslovnog centra „Bistrica“ na Bulevaru Jovana Dučića u Novom Sadu.

U Zavodu za izgradnju grada navode da je slovenačka kompanija izmirila sve obaveze, prenosi novosadski „Dnevnik“. Od slovenačkog investitora nije bilo moguće dobiti odgovore, tako da ostaje kao nepoznanica kada će početi izgradnja i da li je „Tuš“ prepustio lokaciju nekom drugom pravnom licu, piše „Dnevnik“.

Prvobitna ograda je uklonjena sa gradilišta, a u ZIG-u nisi znali da kažu ko je to uradio. Inače, „Tuš“ je novembra 2005. godine kupio zemljište od 16.170 metara kvadratnih na 90 godina i to za više od 62 miliona dinara. Posebno je zanimljivo da je ovaj plac prodat tek iz trećeg pokušaja, jer na prve dve licitacije nije bilo zainteresovanih investitora. Zavod za izgradnju grada i „Tuš“ zaključili su ugovor u januaru 2006. godine o davanju gradskog građevinskog zemljišta u zakup, radi izgradnje bazena i sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorima. Po ugovoru „Tuš“ je bio u obavezi da pribavi dokumentaciju za izgradnju objekata na lokaciji, sklopi ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta i nakon toga izgradi objekat.

U martu 2009. godine doneto je rešenje kojim se menja odobrenje od 9. maja 2008. godine koje je glasilo da će se u prvoj fazi graditi otvoreni olimpijski bazen s pratećim sadržajem, ekonomski ulaz za hipermarket i dva ulaza za krovnu garažu, a iz ugovora je izbačeno da se napravi parking prostor za 91 vozilo. U drugoj fazi gradio bi se hipermarket spratnosti VP i sportsko poslovni prostor spratnosti P+galerija+1, dok bi treća faza podrazumevala sportski prostor P+galerija+1.

Prema urbanističkom projektu, ova lokacija je predveđena za izgradnju sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorima.