Bez škole sledeće nedelje. Vanredno stanje u celoj Srbiji?

PinterestFacebookTwitterShare

Osnovne i srednje škole i obdaništa neće raditi sledeće nedelje zbog nevremena i snega, izjavio je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.
 
Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je juče lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka 6. februara do petka 10. februara, saopštila je Vlada Srbije.
 
Obradović je preporučio univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.
 
Vanredno stanje u celoj Srbiji?

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije izjavio je sinoć da se zbog vremenskih prilika razmatra mogućnost proglašenja vanredne situacije u celoj Republici.
 
“Razmatramo opciju da se vanredna situacija proglasi na području cele Republike, ali u ovom trenutku, po meni, je rano za to i sačekaćemo još 24 sata”, rekao je on.
 
Marić je istakao i da je odluka Vlade da za 15 opština opredeli materijalna sredstva, a za 31 pomoć iz robnih rezervi u ovom trenutku “više nego dobrodošla”.  On je za RTS naveo da će pomoć, u čijoj distribuciji će učestvovati resorni Sektor MUP-a, pomoći da se plati i mehanizacija za raščišćavanje snega.
 
Marić je naveo da je pomoć Vlade “taj zamajac koji pokreće mehanizaciju u mestima gde su budžeti opština prazni i gde treba platiti ljude”.
 
U čišćenje ulica od snega i probijanje smetova u planinskim područjima uklučili su se i pripadnici Vojske Srbije koji će sa tim sa tim aktivnostima nastaviti i tokom vikenda.