Vukoica Šćekić na čelu smederevske železare

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije je za vršioca dužnosti generalnog direktora železare u Smederevu imenovala Vukoicu Šćekića. saznaje agencija Beta u krugovima bliskim toj železari.
 
Vlada Srbije je 31. januara otkupila železaru u Smederevu od američke kompanije US Steel za jedan dolar.
 
Prema navodima medija, Šćekić je 2004. godine počeo da radi za Ju Es stil i do sada je bio na čelu sektora za ljudske resurse i radne odnose.
 
Školovao se u Beogradu, gde je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 1978. godine, magistrirao je 10 godina kasnije i doktorirao 1999. godine. Vukoica Šćekić funkciju izvršnog direktora za ljudske resurse i radne odnose u kompaniji „Ju-Es stil” Srbija obavlja od 1. marta 2007. godine, a pre toga bio je generalni menadžer u istom sektoru. Karijeru u američkoj kompaniji započeo je 1. oktobra 2004. godine.
 
Kako Politika nezvanično saznaje, ljudi iz vlade zaduženi za železaru još uvek pregovaraju sa Vladanom Mihailovićem, bivšim izvršnim direktorom za proizvodnju „US Steel” u Srbiji koga su Amerikanci pre godinu dana postavili za glavnog menadžera primarne proizvodnje u železari „Great Lakes Works” u SAD. Mihailović je prvu ponudu državnog vrha odbio, saznaje „Politika”, uz obrazloženje da najpre mora da reši status u kompaniji „US Steel”,čiji je sada radnik. Kao još jedan od razloga navodi se da ovaj uspešni Smederevac „nema interesa da se vrati u Srbiju sa jedne dobre pozicije na kojoj se dobro snašao, da bi vodio fabriku čija je sudbina krajnje neizvesna”, tvrdi „Politikin” izvor u jednom od železarinih sindikata.