(VIDEO) FOX: “Mapeti” protiv kapitalizma. Kermit i Mis Pigi odgovorili

PinterestFacebookTwitterShare

Televizijska stanica Fox News Channel objavila je kako film “The Muppets” pokušava da “ispere deci mozak protiv kapitalizma”.
 
Prema mišljenju Foxa film koristi lik naftnog magnata Teksa Ričmena kojeg prikazuju kao zločinca, a sve kako bi deci poslali “antikorporativnu” poruku. Den Gejnor iz američkog Centra za medijsko istraživanje slaže se s konstatacijom da Holivud koristi klasne razlike kako bi se “deci isprao mozak”.
 
“Oni to čine decenijama. Holivud, levica, mediji, oni mrze industriju nafte. Oni mrze korporativnu Ameriku”, kazao je Gejnor nabrojivši koji sve crtani filmovi “mrze” korporatvinu Ameriku, među njima ubraja i “Cars 2”. Industriju nafte, prema njegovu mišljenju napada i film Džordža Klunija “Syriana”, kao i “There Will Be Blood”. “Nijedan od ovih filmova ne podseća ljude što nafta znači za većinu ljudi”, smatra Gejnor, poentirajući: “Gorivo za ambulantno vozilo da stignete do bolnice ako vam je potreba. Tu priču ne žele ispričati”, rekao je iz Centra za medijsko istraživanje.
 
„Mapeti“ Foxu nisu ostali dužni. Kermit i Mis Pigi održali su pres konferenciju na kojoj poručuju kako je optužiti „Mapete“ da pokušavaju deci isprati mozak protiv naftnih kompanija “jednako smešno” kao i “optužiti Fox news da donose vesti”.