NS: Izgradnja Holiday Inn-a teče po planu

PinterestFacebookTwitterShare

Izgradnja hotela „Holiday inn” na uglu Bulevara Evropa i Futoškog puta u Novom Sadu teče po planu, rečeno je u Službi za informisanje u preduzeću „Aleksandar gradnja”, koje je investitor.
 
Za dosadašnji učinak dobijen je sertifikat IHG koncerna, a posle 21. februara preciznije će se odrediti datum otvaranja hotela.
 
Predstoje radovi na spoljnjem uređenju objekta, ali da se zbog hladnog vremena ne radi dok je dnevna temperatura u minusu. Zato se uređuje enterijer, pri čemu, kako kažu u Službi za informisanje, treba da budu obazrivi da unutrašnji izgled u svemu odgovara standardima hotelskog lanca.
 
„Aleksandar gradnja” će u hotel uložiti prema poslednjim proračunima 14 miliona evra, umesto 11 miliona evra, kako je bilo prvobitno najavljeno. Izgradnja hotela je počela u aprilu 2010. godine. Objekat će imati 12.500 kvadrata. Projekt predviđa dve podzemne etaže, prizemlje, galeriju, tehničku etažu, osam spratova i dva nivoa potkrovlja.  Imaće 144 sobe, uključujući i dve sobe za osobe s posebnim potrebama.
 
Poseban sprat će biti opremljen sobama i apartmanima za strane biznismene. Hotel će imati i restoran od pet stotina kvadrata, kongresnu salu iste površine na nivou galerije (taj prostor će moći da se pregrađuje), aperitiv bar od stotinu kvadrata, velnes i fitnes centar sa zatvorenim bazenom sa mogućnosti da bude i otvoren, kao i đakuzi.