Bez struje povremeno 800 Vranjanaca

PinterestFacebookTwitterShare

Zbog kvara na desetokilovoltnom kablu, od subote se povremeno iz energetskog sistema isključuje 500 do 800 domaćinstava u naseljima Raška, Grudobran, Gornja Čaršija i Rudina u Vranju, a restrikcije struje traju dva do tri sata, izjavio je šef dispečerske službe u Elektrodistribuciji Vranje Vladan Veljković.

Elektrodistribucija Vranje za vikend je bila prinuđena da povremeno na po nekoliko sati isključuje trafo-stanice u ovim naseljima dok se kvar ne otkloni.

„Ekipe su na terenu, očekujemo da se taj kvar otkloni u toku dana i da se snabdevanje strujom u Vranju stabilizuje. Isključenja struje u ovim naseljima nije bilo tokom noći kada je smanjena potrošnja struje“, kazao je Veljković.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Pčinjskog okruga, koji je u nadležnosti Elektrodistribucije Vranje, snabdevanje strujom je redovno, uz kratkotrajne ispade iz sistema koje prouzrokuju sneg, ledena kiša i niske temperature. Najteža situacija na terenu i najviše ispada iz sistema elektrosnabdevanja ima u Vranju, Vranjskoj Banji i Vladičinom Hanu.

„Imamo komplikovanu situaciju u brdsko planinskom selu Lalince u vranjskoj opštini, u kome je pregoreo trafo koji mehanizacija ne može da dopremi do lica mesta zbog neprohodnih puteva, i u tom selu oko 30 domaćinstava nema struju od 30.januara“, rekao je Veljković. Veljković navodi da je potrošnja struje u opštinama Pčinjskog okruga od druge polovine januara, kada su počeli ledeni dani, povećana za 20 odsto u odnosu na prethodni mesec, ali da je za sada snabdevanje strujom stabilno i da nema opasnosti od restrikcija.