Kragujevac daje još 20 miliona za salu koja će imati i strelište i kuglanu

PinterestFacebookTwitterShare

Grad Kragujevac izdvojiće 20 miliona dinara za završetak fiskulturne sale Druge kragujevačke gimnazije, čija je izgradnja počela 2008.
 
Nakon što je 2009. objekat završen, ostalo je da se sredi podrumski prostor u kome će se nalaziti strelište i kuglana. Izgradnju sale u potpunosti je finansirao grad, a do sada je koštala 1,2 miliona evra.
 
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da je u republičkom budžetu malo para za ovakve investicije.
 
– U prethodnih deset godina na ovim prostorima nije bilo nikakvih ulaganja, osim fiskulturne sale Bogoslovije finansirane sredstvima NIP-a, koja još nije završena. Zbog toga smo odlučili da salu Druge gimnazije sami završimo i najzad je predamo na korišćenje đacima i građanima Kragujevca – rekao je Stevanović.
 
Fiskulturna sala Druge gimnazije urađena je po najvišim standardima, a u njoj se mogu održavati i međunarodne utakmice. Objekat ima dve etaže. U gornjoj je teren 40 puta 20 metara sa 600 stolica za publiku. Može da se koristi za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis. Hala je klimatizovana, urađene su svlačionice, kancelarije za delegate, lekare, sudije. U podrumskom delu, za koji je grad izdvojio 20 miliona, na 1.400 kvadrata prostiraće se kuglane i streljana.