Na sajmu voća i povrća u Berlinu i kompanije iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Na ovogodišnjem sajmu voća i povrća u Berlinu “Fruit Logistic” od 8. do 10. februara, kupcima iz sveta svoje proizvode predstaviće i 12 kompanija iz Srbije, saopštila je danas Asocijacija “Plodovi Srbije”.


Kupci iz celog sveta moći će da probaju breskve, nektarine, trešnje, šljive, jabuke, ali i paprike, paradajz i praziluk, kao i tartufe i različite sorte divljih pečuraka iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Pod okriljem Asocijacije “Plodovi Srbije” u Nemačkoj će nastupiti PIK “Južni Banat”, “Planten”, “Agrar Komerc”, “Igda impex”, “Agroprom kom”, “Atos fructum”, “Sagal”, “CoolFood”, “Rudnap-agrar”, “Agrodual”, “Grof of Milutovac” i Udruženje proizvođača sadnog materijala “Srbija kalem”.

Navedeno je da su nastup pomogli Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Asocijacija “Plodovi Srbije” od 2008. okuplja proizvođače i prerađivače svežeg voća i povrća, rasadnike, naučno-istraživačke ustanove, kao i sve ostale u lancu proizvodnje,
prerade i prodaje ovih proizvoda.