Na sajmu voća i povrća u Berlinu i kompanije iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Na ovogodišnjem sajmu voća i povrća u Berlinu „Fruit Logistic“ od 8. do 10. februara, kupcima iz sveta svoje proizvode predstaviće i 12 kompanija iz Srbije, saopštila je danas Asocijacija „Plodovi Srbije“.


Kupci iz celog sveta moći će da probaju breskve, nektarine, trešnje, šljive, jabuke, ali i paprike, paradajz i praziluk, kao i tartufe i različite sorte divljih pečuraka iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Pod okriljem Asocijacije „Plodovi Srbije“ u Nemačkoj će nastupiti PIK „Južni Banat“, „Planten“, „Agrar Komerc“, „Igda impex“, „Agroprom kom“, „Atos fructum“, „Sagal“, „CoolFood“, „Rudnap-agrar“, „Agrodual“, „Grof of Milutovac“ i Udruženje proizvođača sadnog materijala „Srbija kalem“.

Navedeno je da su nastup pomogli Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Asocijacija „Plodovi Srbije“ od 2008. okuplja proizvođače i prerađivače svežeg voća i povrća, rasadnike, naučno-istraživačke ustanove, kao i sve ostale u lancu proizvodnje,
prerade i prodaje ovih proizvoda.