Preko 55.000 zaposlenih u Srbiji radi za džabe

PinterestFacebookTwitterShare

U Srbiji je tokom prošle godine čak 55.031 zaposleni mesecima odrađivao svoje puno radno vreme, ali kući nije donosio ni dinara. Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, tačno ovoliko radnika odlazilo je redovno na posao, ali za svoj trud nije primilo nikakvu zaradu.
 
Nije malo ni onih koji su plaćeni ispod svake cene, pa tako još 38.829 radnika nije uspelo da ”dobaci” ni do zakonskog minimalca i na kraju meseca je podizalo platu manju od 15.000 dinara.

– Među onima koji nisu primali nikakvu zaradu najviše je bilo Vojvođana – objašnjavaju u Zavodu za statistiku. – U ovoj severnoj pokrajini platu nije primalo čak 15.579 radnika. Na drugom neslavnom mestu je region južne i istočne Srbije, gde je bez zarade ostalo 14.244. U Šumadiji platu nije dobijalo 13.129, a u Beogradu 12.079 zaposlenih.

U sindikatima kažu da je najteže radnicima u proizvodnji, i to u drvno-prerađivačkoj i tekstiloj industriji, kao i onima u metalskom kompleksu.

– Nije retko da radnici ostaju duže od godinu dana na svom mestu uprkos tome što nisu plaćeni – kaže Zoran Ristić iz UGS ”Nezavisnost”. – To čine zato što se plaše da bi odlaskom iz firme mogli izgubiti sve zaostale zarade. Zato ostaju mesecima u preduzeću i veruju da će im sve te zarade i doprinosi biti nekada nadoknađeni.

Ristić dodaje da je broj onih koji ne primaju platu još mnogo veći, jer se ovi statistički podaci odnose samo na one koji su legalno zaposleni:

– U sivoj zoni je oko 600.000 radnika, a polovini se krše neka prava iz radnih odnosa. Najčešće je baš reč o neisplaćenim i neredovnim zaradama, i to najviše osećaju oni koji se bave trgovinom, turizmom, ugostiteljstvom i građevinom.

I u Inspektoratu rada kažu da se najveći broj prigovora odnosi upravo na neisplaćene zarade.

– Tokom prošle godine obavili smo ukupno 33.861 nadzor iz oblasti radnih odnosa, a čak 8.301 je bio na zahtev zaposlenih – precizira Predrag Peruničić, direktor Inspektorata za rad.

– Doneli smo 1.526 rešenja kojima je poslodavcima naređeno da isplate zarade i još 532 rešenja da im se, osim plata nadoknade i druga primanja.