Otkazano 100 letova zbog štajka francuskih aviokompanija

PinterestFacebookTwitterShare

Avioprevoznici su otkazali ili promenili red letenja oko 100 letova zbog četvorodnevnog štrajka zaposlenih u francuskim aviokompanijama, saopštili su aerodromski zvaničnici u Parizu.
 
Prvi podaci pokazuju da štrajk, koji su organizovali sindikati pilota, letačkog i zemaljskog osoblja i ostali zaposleni u avioindustriji nije izazvao masovnu obustavu rada, naveli su aerodromski zvaničnici, prenela je agencija AP.
 
Francuska aviokompanija Air France je, za sada, uglavnom promenila red letenja za putnike koji su ranije bukirali letove, pošto je štrajk najavljen prošle sedmice, dok je loukost prevoznik Easy Jet bio prinuđen da danas otkaže pet svojih letova.
 
Sindikati su pozvali na štrajk prošle nedelje i najavili da će štrajk trajati od 6. do 9. februara u znak protesta zbog predloga zakona kojim se od zaposlenih u avioprevozu traži da, 48 sati unapred, najave održavanje štrajk, preneo je AFP.
 
Zakon je usvojen u Donjem domu francuskog parlamenta i stigao je do Senata na razmatranje. Još nije jasno u kojoj će meri štrajk uticati na vazdušni saobraćaj u Francuskoj pošto sindikati nisu precizirali u kakvom će obliku biti niti koliko će zaposlenih uzeti učešće, već da će biti održan u celoj Francuskoj.