Počelo uređenje Palilulske pijace u Nišu

PinterestFacebookTwitterShare

Počela je rekonstrukcija Palilulske pijace i najavljeno je da bi radovi trebalo da budu završeni u roku od 50 dana, od dana izbora najpovoljnijeg ponuđača. Vrednost ove investicije je oko 10 i po miliona.
 
Palilulska pijaca jedna je od najstarijih u gradu. Posle rekonstrukcije ovaj prostor će dobiti novu ogradu, krov, moderne tezge i mokri čvor. Imaće oko 100 tezgi, a deo sa mlečnim proizvodima biće posebno izdvojen.
 
Najavljena je izmena saobraćaja u ulicama oko pijace, a posebno će biti organizovan i parking prostor. Prema tom planu Božidarčeva ulica do „Amerikanca“ i Ulica Starca Vujadina u delu od semafora do Crkve svetog Nikole trebalo bi da budu jednosmerne, kao i deo Episkopske.
 
U narednih 50 dana, za vreme trajanja radova, pijačne tezge biće premeštene u Čairsku ulicu, koja se pruža uz prugu, a za to vreme prodavci neće plaćati pijačni zakup.
 
Nosioci projekta uređenja pijace su JKP Tržnica Niš, Grad Niš i Gradska opština Palilula, kao partneri na projektu. Vrednost projekta je oko 10 i po miliona, od čega grad Niš kao partner obezbeđuje 7,5 miliona, a gradska opština Palilula, kao nosilac projekta, izdvojila je još 3 miliona dinara.