Prve nestašice zbog snega: Beograd bez lopata i sanki

PinterestFacebookTwitterShare

Sneg i nevreme koji su zahvatili čitavu Srbiju poslednjih dana pored brojnih nevolja doneli su i prve nestašice u glavnom gradu. U prodavnicama i na pijacama Beograda gotovo da se ne mogu više naći lopate za čišćenje snega, ali ni sanke. 
U radnjama kažu da su najpre prodati jeftiniji modeli lopata za čišćenje, ali s obzirom na situaciju prodavali su se i znatno skuplji modeli, pa tako građani izgleda ne pitaju za cenu kada je u pitanju ovo oruđe.

Situacija je ipak najviše pogodovala mališanima koji su na „prinudnom“ raspustu. Omiljena aktivnost ovih dana svakako je sankanje, a prodavci kažu da su sanke i popularni klisko planuli u rekordnom roku.

Snegu se nisu obradovali samo najmlađi, već i nešto stariji sugrađani o čemu svedoči prodavačica sa pijace Zeleni venac za Novosti:  „Ovde sanke nećete naći, nikada se nisu ni prodavale. Ima samo klisko i ljudi ga masovno kupuju i što je zanimljivo, najmanje ima dece, već ga pazare stariji ljudi.“

U višim delovima grada su mališani, ali i momci i devojke, proteklog vikenda kao mesto za sankanje koristili strme, manje prometne ulice, dok je najveća gužva i pomama za sankanjem tradicionalno vladala na Košutnjaku. Veliki broj mališana u snegu je uživao i u novobeogradskim blokovima, na Savskom keju, ali i na popularnom brdašcetu kod hotela „Jugoslavija“ u Zemunu.

Pojedini sugrađani opredelili su se za nešto ekstremniju zabavu odlučivši se za skijanje na ne baš tako uobičajenim mestima Beograda.