Još jedna nedelja raspusta?

PinterestFacebookTwitterShare

Radna grupa Vlade Srbije predložila produženje raspusta u školama do 20. februara, zbog štednje električne energije.
 
Zbog štednje električne energije trebalo bi produžiti raspust u školama još nedelju dana, do 20. februara, predložila Radna grupa Vlade Srbije za sigurno snabdevanje energentima.
 
Radna grupa predložiće Vladi Srbije da se predstojeći državni praznik Dan državnosti, koji se slavi 15. i 16. februara spoji sa petkom i sledećim vikendom, izjavio je savetnik premijera za energetiku Petar Škundirić.
 
Tako bi, kako je dodao, imali četiri do pet neradnih dana što je neophodno za smanjenje potrošnje energenata, rekao je Škundirić.
 
Ti neradni dani važili bi za škole ali i za neke državne isntitucije, rekao je Škundirić i dodao da konačnu odluku o tome treba da donese Vlada Srbije. Škundrić je ukazao da su te mere neophodne zbog toga što je u Srbiji potrebno smanjiti potrošnju struje za oko 10 odsto.
 
Škundrić je ponovo apelovao na potrošače da racionalno troše struju zato što su svi energetski sistemi preopterećeni i rade maksimalnom snagom.
 
Sistem radi u izuzetno teškim okolnostima na granici tehničko- tehnoloških mogućnosti i potrebno je učiniti sve što je moguće da se potrošnja energije smanji za bar 10 odsto u odnosu na trenutnu potrošnju, kao i da se smanji proizvodnja struje u nivou od oko 500 megavata. Škundrić je napomenuo da krizni štab koji kontroliše sigurno snabdevanje Srbije energentima ima ovlašćenja da utiče da se mere za smanjenje potrošnje struje ovoga puta i sprovedu.