Počela eksproprijacija zemljišta na delu budućeg autoputa Ljig-Preljina

PinterestFacebookTwitterShare

Na delu budućeg autoputa Ljig-Preljina u selu Brđani, gde bi trebalo da počnu radovi na izgradnji Koridora 11, u toku je eksproprijacija zemljišta, izjavila je načelnica Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu Gorica Petrović.
 
Ona je novinarima rekla da se u školi u Brđanima svakodnevno razgovara s meštanima kroz čija imanja prolazi trasa autoputa i da to mora da se završi do 15. februara. Kako je navela, sredstva za plaćanje su obezbeđena iz državnog budžeta.
 
– Veštaci raznih struka s meštanima pregovaraju o ceni zemljišta i za sada nema nikakvih problema – rekla je Petrovićeva.
 
Šef službe za katastar u Gornjem Milanovcu Mileta Vulović rekao je da su svi poslovi oko premera i identifikacije parcela završeni u rekordnom roku, što je pozdravilo i preduzeće „Koridori Srbije“.
 
Vulović je rekao da je meštanima Brđana, Šarana, Drenove, Semedraži i Takova, na čijem zemljištu će se nalaziti trasa autoputa, uručeno oko 600 rešenja i sve je spremno za početak radova.
 
Na izgradnji deonice autoputa od Ljiga do Preljine, čim vremenske prilike dozvole, radiće firme iz Azerbejdžana, čiji predstavinici uprkos nevremenu obavljaju pripreme na teritoriji opštine Gornji Milanovac.