Svih 57 toplana u Srbiji radi bez većih problema

PinterestFacebookTwitterShare

Svih 57 toplana u Srbiji za sada radi bez većih problema, ali zbog velike potrošnje enegenata i problema u transportu neke toplane imaju samo trodnevne ili četvorodnevne zalihe mazuta i uglja, izjavio je danas predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić.
 
Nastojaćemo da ovih dana tamo gde je kritično prevaziđemo probleme, a u nekim toplanama kao što su Nova Varoš i Vranje, ima problema u dopremanju energenata, ali ćemo uraditi sve da ti gradovi ne osete probleme sa grejanjem, rekao je Lečić novinarima, posle sastanka Radne grupe za sigurno snabdevanje energentima.

Od 57 toplana, njih 30 radi u 24-časovnom režimu rada, odnosno uobičajeno radno vreme, ali posle toga održavaju nivo toplovoda i podstanica, rekao je Lečić i dodao da preostalih 27 toplana radi dva do tri sata duže od uobičajenog radnog vremena.
 
U ovim uslovima i opremom koje toplane imaju i zbog njihove nemogućnosti da zbog niskih cena grejanja obave potrebne revitalizacije, moguće je da dođe do određenih zastoja, kazao je on i izrazio očekivanje da će ti prekidi vrlo brzo biti popravljeni kako korisnici ne bi imali problema sa grejanjem.

Lečić je ukazao da uprkos dugovima prema „Srbijagasu“ toplane nemaju problema sa isporukama gasa.