Sutra u Srbiji najhladnije jutro u 2012. godini

PinterestFacebookTwitterShare

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo u Somboru, gde je u šest sati izmeren minus 21 stepen. Ako se izuzmu Sjenica i Pešterska visoravan gde su prethodnih dana beležene ekstremno niske temperature, sutra će u Srbiji osvanuti najladnije jutro od kako je počeo ledeni talas.
 
U Republičkom hidrometeorološkom zavodu saopštili su da se sutra ujutru očekuje jak i umeren mraz, sa temperaturama od minus 25 do minus 15, a lokalno i do minus 30 stepeni.
 
Na severu Bačke, Banatu i na Pešterskoj visoravni najniža jutarnja temperatura sutra će biti minus 22. U Novom Sadu će ujutru biti minus 18, dok će najviša dnevna biti tek minus 11. U Kragujevcu će jutarnja biti 16 stepeni ispod nule, koliko će biti i u Beogradu.
 
I narednih sedam dana zadržaće se veoma hladno vreme. U petak, prvo na jugu i jugozapadu, a do kraja dana i u toku noći u ostalim krajevima, doći će do naoblačenja mestimično sa snegom.

Za dane vikenda i početkom naredne sedmice prognozira se pretežno oblačno vreme, mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se u subotu i to u južnim i centralnim krajevima, uz pojačan istočni vetar. Meteorolozi predviđaju vejavicu i stvaranje nanosa u planinskim predlima.