Holcim donira sigurnu kuću

PinterestFacebookTwitterShare

Generalni direktor Holcim Srbije Gustavo Navaro i predsednik Fonda B92 Veran Matić potpisali su Protokol o saradnji koji predviđa donaciju sigurne kuće za utočište ženama i deci – žrtvama porodičnog nasilja. To će biti šesta sigurna kuća u Srbiji.
 
Veran Matić i Gustavo Navaro


– Iako je 2012. godina ekonomske neizvesnosti i smanjivanja troškova, u kompaniji Holcim Srbija želimo da naša ulaganja u bolji život i sigurnu budućnost celog društva ne trpe zbog loše ekonomske situacije u zemlji. Kuća koju poklanjamo za utočište žrtvama porodičnog nasilja s jedne strane predstavlja našu želju da pomognemo u rešavanju najznačajnijih društvenih problema, koji nikako ne bi trebalo da budu zanemareni i s druge strane pokazuje spremnost Holcima da efekti ekonomskih neizvesnosti ne utiču na odgovornost koju kao kompanija imamo prema društvu, izjavio je generalni direktor kompanije Holcim Srbija Gustavo Navaro.
 
– Veoma nam je drago što nastavljamo dugogodišnju saradnju sa Holcimom, jednom od najodgovornijih kompanija u Srbiji. U protekloj godini zabeležen je rast slučajeva porodičnog nasilja, svaka druga žena u Srbiji bila je žrtva prema statističkim podacima. Zbog toga je ova donacija, u ovoj godini krize veoma značajna, ne samo za žrtve porodičnog nasilja, već i za celu državu. Osim toga što će kuća biti utočište u njoj će se realizovati edukacija ljudi koji se bave prevencijom nasilja u porodici, izjavio je predsednik Fonda B92 Veran Matić.
 
Dvospratna kuća koju Holcim Srbija poklanja potpuno je opremljena sa svim neophodnim elementima, nameštajem i tehnikom. U njoj se nalaze tri spavaće sobe, jedna trpezarija, dnevna soba i dva velika apartmana. Kuća je površine oko 400 m2 sa velikim dvorištem. Osim sa Fondom B92, Holcim će projekat donacije sigurne kuće sprovesti u partnerstvu sa opštinom Paraćin i nadležnim ministarstvom Vlade Srbije. Ovo će biti prva takva kuća u centralnoj Srbiji u okviru mreže koju je pokrenuo Fond B92..