Ograničenja struje velikim potrošačima

PinterestFacebookTwitterShare

U cilju zaštite energetskog sistema, Vlada Srbije donela je odluku o ograničenju isporuke električne energije određenim ustanovama i kompanijama koje su veliki potrošači, a koje nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.

Građanima i ustanovama koje obezbeđuju vitalne usluge (toplane, bolnice, vodovodi, prehrambeni kombinati i slično) struja neće biti isključivana, navodi se u saopštenju.

Lokalnim samoupravama naloženo je da se ukine dekorativna i reklamna rasveta.

Vlada je donela ovu odluku nakon što je dobila izveštaj JP EPS-a u kojem se navodi da je bez obzira na sve napore koji se preduzimaju, a zbog izuzetno loših vremenskih uslova, elektroenergetska situacija u Srbiji veoma teška, navodi se u saopštenju.
 
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je po ovoj naradbi počela hitno da isključuje industrijske potrošače, pošto apeli za smanjenje potrošnje struje nisu urodili plodom.
 
„Izuzetak od ovoga mogu biti samo ona preduzeća čiji tehnološki proces zahteva nešto duže vreme zaustavljanja, ali će i u tim slučajevima doći do isključenja sa mreže“, kazao je Zoran Manasijević, pomoćnik generalnog direktora EPS za tehnički sistem.