Krajem februara tender za izgradnju stadiona u Pirotu

PinterestFacebookTwitterShare

Aktuelni vremenski uslovi obustavili su bilo kakvo odvijanje građevinskih radova na otvorenom, tako da se ovaj period, prema rečima Branislava Kostića, zamenika predsednika opštine Pirot, koristi za završetak pojedinih projekata, kada je u pitanju dokumentacija.
 
Reč je pre svega o projekatima koji će biti kandidovani u okviru poziva prekogranične saradnje. Opština Pirot priprema sedam projekata među kojima su projekat igrališta u naselju Prčevac, rekonstrukcija karaule u Dojkincima, rekonstrukcija Gradskog stadiona i starog Doma Vojske, projekat biciklističke staze i rekonstrukcije škole u selu Gnjilan.
 
Rok za podnošenje prijava je 20. februar. Projektna dokumentacija prosleđuje se Evropskoj delegaciji, koja donosi odluku koji će od ovih projekata biti podržan.
 
Kada su u pitanju projekti koji su odobreni po prethodnom pozivu, Kostić napominje da će za dvadesetak dana biti raspisana javna nabavka za izgradnju Omladinskog stadiona i gradskog igrališta u naselju Tanasko Rajić.
 
Početak radova očekuje se do aprila. Rok za izgradnju ovih objekata je 18 meseci, od potpisivanja ugovora koje je organizovano u julu prošle godine. Objekti bi, na osnovu toga, trebalo da budu završeni početkom 2013. godine.