Nestalo uglja u Užicu

PinterestFacebookTwitterShare

Na stovarištima u Užicu sve je manje uglja zbog zabrane saobraćaja kamionima do Pljevalja, a zatvoren je i rudnik Štavalj.

Prema rečima Predraga Gmizovića sa stovarišta „Morača Trade“ u Užicu, oni su u toku jučerašnjeg dana prodali svih 50 tona koliko su imali uglja iz Pljevalja i to po novim višim cenama od 10.500 dinara za tonu. Građani teško uspevaju da kupe nove količine uglja, jer se on prodaje po prioritetu – prvo javnim službama i Domu zdravlja, kaže Gmizović.

Snabdevanje električnom energijom je redovno ,a po rečima Dušana Šunjevarića iz Elektrodistribucije Užice, potrošnja je povećana za 25 odsto. 

Prema informacijama sa Autobuske stanice u Užicu još ne funkcioniše autobuski saobraćaj sa Crnom Gorom. Po rečima Milana Radibratovića iz „Gaga tursa“, otkazani su svi polasci zbog lavina koje su bile na pojedinim deonicama u Crnoj Gori, dok ostale međugradske linije saobraćaju sa kašnjenjem do 30 minuta.

JKP“Bioktioš“ odlučilo je da korisnicima SMS parkiranja u Užicu neće naplaćivati dok traje vanredna situacija, potvrdio je za Tanjug direktor Dragan Marjanović.

Dečji vrtić Užice, po rečima direktorke Zorice Todorović od danas, do ukidanja vanredne situacije, radiće po redukovanom sistemu.

Od danas je ponovo počela dostava poštanskih pošiljaka u užičkim selima gde su putevi pročišćeni, rekao je direktor PJ poštanskog saobraćaja Užice Nebojša Stanojčić.