Obećanje ruskih komunista: Petak neradan dan!

PinterestFacebookTwitterShare

Komunistička partija Rusije reagovala je na neformalni predlog premijera i predsedničkog kandidata Vladimira Putina o skraćenju novogodišnjeg praznovanja idejom da se za nekoliko godina petak proglasi neradnim danom, to jest da vikend traje tri dana.
 
„Ukoliko naš kandidat Genadij Zjuganov bude postao predsednik možemo da razmišljamo da za pet do sedam godina vikend počinjemo petkom. Ovo nije šala, podsećam da je i subota nekada bila radni dan, pa su je sovjetske vlasti proglasile neradnim“, rekao je potpredsednik Dume iz redova KP Ivan Meljnikov.
 
Prema njegovim rečima, ovo je moguće ostvariti zahvaljujući masovnom uvođenju novih tehnologija i modernizacijom kompletne infrastrukture, što će omogućiti ljudima da se više odmaraju i da imaju više vremena za lični razvoj, prenele su Ria novosti.
 
„Ovaj zadatak treba postaviti i on može biti izvršen. Ovo je jedina alternativa kapitalističkom ropstvu koje pokreće beskrajnu trku za dodatnom zaradom i sedi za vratom radnog čoveka“, ocenio je Meljnikov.
 
Za Putinov predlog da ubuduće umesto do 12. januara, novogodišnji praznici traju do 7. januara on je kazao da je „značajan“ ali je istakao da je KP to još ranije predložila. „Nekoliko puta smo istupili sa tim predlogom, ali vlast se svaki put suprotstavila“, naglasio je Meljnikov dodajući da oponenti koriste ideje KP u nedostatku svojih.
 
Putin je juče predložio da se skrati novogodišnje praznovanje, koje nepovoljno utiče na zdravlje građana, a da se božićni neradni dani „prenesu“ u maj i da se tada iskoriste.