Investitori iz Abu Dabija zainteresovani za zemljište u zaleđu Kraljičine plaže

PinterestFacebookTwitterShare

Ukoliko šeici iz Abu Dabija zaista kupe gotovo 20 hektara opštinske zemlje u zaleđu Kraljičine plaže, koja se nalazi na granici budvanske i barske opštine, Opština Budva bi dobila finansijsku injekciju kojom bi rešili nagomilane probleme.
 
Namera investitora sa Dalekog istoka da kupe zemljišni kompleks u zaleđu najlepše plaže na barskoj rivijeri, koji se većim delom nalazi na teritoriji budvanske, a manjim u opštini Bar, bila je „okidač“ kod budvanskih finansijskih planera da se čak budžetom za ovu godinu projektuje odlična zarada od 10 miliona evra.
 
 
Opština Budva je u proteklih pet godina donela ukupno 27 odluka o prodaji nepokretnosti, među kojima je bilo i onih za velike zemljišne komplekse, od čega je ukupno inkasirala gotovo 25 miliona evra.
 
Dok su se u proteklih par godina prodaje nepokretnosti uglavnom izjalovile, dotle je u zlatno doba „investicione groznice“, od 2005. do 2007, Opština uspela da proda velike zemljišne parcele, postižući odlične tržišne cene.
 
Svakako, najatraktivnije prodaje zemljišta u proteklih pola decenije „odigrale“ su se na potezu od Svetog Stefana do Reževića, pa bi prodaja zemljišta na granici sa barskom opštinom na kraju Buljarice bio pun tržišni pogodak.