Prva petoletka traži partnere u Rusiji

PinterestFacebookTwitterShare

Delegacija Prve petoletke otputovala je u posetu Rusiji, gde će se zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije sastati sa rukovodstvom kompanije Tres Gidromontaž.
 
Delegacija Prve petioletke će zajedni sa članovima kabneta potpredsednice Vlade Verice Kalanović sastati i sa predstavnicima Asocijacije Čeljabinske oblasti. Razgovaraće se o namerama Rusa za privatizaciju pojedinih društava iz sistema Prve petoletke.
 
“Obe kompanije su provereni strateški partneri koji ne posluju samo na domaćem tržištu. Učinićemo sve da Rusima ponudimo najbolje mogućnosti za širenje strateškog partnerstva, ali naš uslov je poznat ,očuvanje delatnosti i radnih mesta” , kaže Zoran Veselinović, generalni direktor Petoletke. 

Inače, Prva petoletka je ranije saopštila da je sa italijanskom kompanijom USCO dogovorila sve tehničke aspekte saradnje i dolaska u Trstenik. 

Italijanska kompanija za proizvodnju i distribuciju rezervnih delova za velike mašine za građevinsku industriju krajem oktobra 2011. dostavila potpredsednici Vlade Srbije pismo o namerama da u prvoj etapi poslovanja preseli proizvodne pogone u Petoletkinu halu „Mikroelektronika“ i zaposli najmanje 50 radnika.