Uhašeno pet zaposlenih tabloida The Sun

PinterestFacebookTwitterShare

Britanska policija uhapsila je u subotu osmoro ljudi, od kojih je pet radnika tabloida The Sun u sklopu istrage o ilegalnim aktivnostima prilikom prikupljanja vesti, saopštila je kompanija News Corporation u čijem je vlasništu taj tabloid.
 
Kako prenosi Daily Mail, oni su u toku dana pušteni uz kauciju, ali je prema njihovim saznanjima jedna osoba zadržana u pritvoru.
 
„Londonska policija danas je u operaciji Elveden uhapsila petoricu radnika lista The Sun. Pretražene su kuće i kancelarije osoba koje su uhapšene“, navodi se u saopštenju News Corporation. Prema izvorima u medijima, među uhapšenima su jedan policajac i zaposleni u  ministarstvu odbrane. U sklopu operacije Elveden vodi se istraga o podmićivanju policajaca u zamenu za dojave o vestima.
 
U toku dana pojavile su se i spekulacije da Rupert Mardok, vlasnik News Corporation, kao što je to učinio sa listom The News of the World, zbog ovog slučaja zatvori i The Sun, ali je on to demantovao.

Izvršni urednik News International, u čijem su sastavu The Sun i The Times, Tom Mokridž, u memorandumu koji je poslao zaposlenima, rekao je da ima „lično obećanje“ Mardoka da i dalje planira da štampa The Sun.