Sneg zavejao stotinu ovaca na padinama Crnog vrha

PinterestFacebookTwitterShare

U selu Gornje Štiplje, na padinama Crnog vrha, oko 15 kilometara od Jagodine, sneg je zavejao stado od stotinu ovaca, izjavio je član Gradskog štaba za vanredne situacije u Jagodini Branko Ilić. 
 
Zbog visokog snega i smetova, vlasnik ovaca ne može da im „doturi“ hranu i vodu, neke ovce su sa tek rođenim jaganjicima, a neke se jagnje, javili su vlasnici ovaca Gradskom štabu. Ilić je najavio da bi stado tokom danas trebalo da bude „deblokirano“. 

Na području Jagodine, svi putni pravci su prohodni, ali je saobraćaj „veoma otežan posebno u brdsoplaninskim selima“, dodao je Ilić i istako da je na čišćenju snega u selima i gradu angažovano sedam mašina sa vozilima, a sneg se odmah i odvozi sa ulica i trotoara. 
 
Sa radnicima na čišćenju ulica je i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma, koji po nekoliko puta dnevno obiđe sve delove grada. On je dodao da je snabdevanje grada strujom, toplotnom energijom i gasom uredna, a u delu Jagodine, „Sarina međa“ u toku je otklanjanje manjeg kvara na vodovodnoj mreži. 
 
U Jagodini i Pomoravlju je hladno, pada sneg, ali nema vejavice i ne duva košava intenzitet