Tri nova člana Upravnog odbora AmCham-a

PinterestFacebookTwitterShare

Na jedanaestoj Generalnoj skupštini Američke privredne komore u Srbiji, kompanije članice AmCham-a izabrale su tri nova člana Upravnog odbora ove poslovne asocijacije.
 


 
Glasovima većine prisutnih kompanija članica, za predsednika Američke privredne komore izabran je Miloš Đurković, generalni direktor kompanije Hewlett Packard Srbija. G. Đurković se na poziciji predsednika AmCham-a nalazi od oktobra 2011. godine, na koju je imenovan sa mesta prvog potpredsednika Komore.
 
Na poziciju prvog potpredsednika AmCham-a izabran je Pol Rajli, generalni direktor kompanije Philip Morris u Srbiji, dok je za člana Upravnog odbora izabrana Milica Bisić, direktor tržišta u kompaniji KPMG.
 
Obraćajući se Generalnoj skupštini, predsednik Američke privredne komore Miloš Đurković ocenio je da će 2012. godina biti još izazovnija za poslovanje u odnosu na prethodnu. „I tokom 2012. godine AmCham će se truditi da pruži neophodnu pomoć u prevazilaženju krize kroz promociju investicija i kontinuirani rad sa predstavnicima Vlade Srbije na sprovođenju strukturnih reformi“, istakao je g. Miloš Đurković, predsednik Američke privredne komore u Srbiji.
 
Upravni odbor Američke privredne komore čini devet članova sa zadatkom da definišu strategiju i primene osnovne smernice politike razvoja AmCham-a. Prema Statutu Američke privredne komore, svake godine članice asocijacije biraju polovinu članova Upravnog odbora, kako bi se obezbedilo kontinuirano funkcionisanje organizacije.