Subotičani štede struju na kulturi

PinterestFacebookTwitterShare

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici, u saradnji sa lokalnom Elektrodistribucijom, doneo je odluku da danas i sutra, radi uštede struje, ne rade određene ustanove kulture u gradu.
 
Prema toj odluci, neće raditi Moderna galerija “Likovni susret”, Gradski muzej, Istorijski arhiv, Galerija “Vinko Perčić”, administracije Dečjeg pozorišta i Narodnog pozorišta, Art biskopa “Lifka” i Pozorišta “Kostolanji Deže”. Predstave u tim pozorištima i bioskopu neće biti otkazane, navodi se u saopštenju štaba.
 
U isto vreme, Gradski štab je naložio svim javnim i javno-komunalnim preduzećima da administrativne službe danas i sutra rade do 12 sati, uz organizovano dežurstvo neophodnih službi.
 
Objekti predškolske ustanove “Naša radost”, kao i Gradska biblioteka radiće po uobičajenom radnom vremenu, kao i uslužni centar u Gradskoj kući.
 
Gradski štab je još jednom uputio apel svim građanima da maksimalno štede elektricnu energiju.
 
Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je doneo odluku da deci tokom ove nedelje, s obzirom na činjenicu da su učenici osnovnih i srednjih škola na vanrednom raspustu do 20. februara, ponudi nekoliko besplatnih zabavnih i rekreativnih programa. Tako je od danas za decu besplatan ulaz u Zoološki vrt na Paliću, do kraja sledeće nedelje obezbeđeni su besplatni termini za klizanje za decu i učenike osnovnih i srednjih škola, a u Art bioskopu “Lifka” besplatne projekcije dečijih filmova.