Smeši nam se “plus“

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon sibirske zime koja je poslednjih desetak dana okovala Srbiju, građani konačno mogu da očekuju toplije vreme. Iako je pre samo pet dana na Pešteru izmerena naniža temperatura, od kada je  počeo ledeni talas, minus 32, živa u termometru će, ako je verovati meteorolozima, u nedelju dostići plus šest stepeni Celzijusa.
 
Međutim, poboljšanje vremena sa sobom će doneti i neke nevolje. Ogromni nanosi snega koji su se zadržali na ulicama i troatorima  počeće da se tope.
 
Kako za Blic kaže meterolog Nedeljko Todorović sneg će se polako topiti ali ta bljuzgavica može da potraje i petnaestak dana.
 
“Temperature konačno prelaze u plus. Sutra će jutro u Srbiji osvanuti sa mrazom, pre podne će biti sunčano, dok popodne sledi naoblačenje, a uveče i tokom noći sneg. Padaće prvo u Vojvodini, a onda i u celoj zemlji. Minimalna dnevna će biti od minus 17 do minus 8, a maksimalna plus 3 stepena“
 
Prema izgledima vremena za sedam dana, u četvrtak će biti oblačno sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom i snegom mestimicno uz manje povecanje sneznog pokrivaca i lokalno stvaranje sneznih nanosa.
 

U petak kratkotrajan prestanak padavina i slabljenje vetra, tokom noći na subotu u severnim krajevima, a u subotu i u ostalom delu zemlje ponegde slab sneg, a u nedelju suvo. Do sledećeg utorka promenljivo sa slabim snegom povremeno, u ponedeljak na severu, a zatim u jugozapadnim delovima zemlje. Temperatura u postepenom porastu.

Prema Nedeljkovićevim rečima kraj meseca će doneti još nekoliko ledenih dana, ali razloga za brigu nema jer je najhladniji talas u ovoj godini  iza nas.