Sony Ericsson Xperia telefoni osvojili četiri iF nagrade za dizajn

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Sony Ericsson objavila je da je osvojila četiri iF nagrade za dizajn proizvoda za 2012. godinu u kategoriji telekomunikacija.
 

 
XperiaTM active dobio je najviše priznanje – zlatnu nagradu. Kriterijumi za dodelu iF nagrada podrazumevali su kvalitet dizajna i završne obrade, izbor materijala, uticaj na životnu sredinu i funkcionalnost. Svečanost dodele nagrada održana je u nemačkom gradu Minhenu 9. februara. 
 
,,Xperia active pametni telefon odražava našu posvećenost ponudi mobilnih telefona izvanrednog spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna’’, izjavila je Džina Kimbre, direktorka za kreativni dizajn proizvoda u kompaniji Sony Ericsson. ,,Dizajn uvek čini osnovu našeg pristupa inovacijama i nastavićemo da nižemo uspehe u toj oblasti zahvaljujući novim dizajnerskim rešenjima u našem asortimanu proizvoda za 2012. godinu.’’
 
Specijalno zlatno priznanje za Xperia active


iF zlatna nagrada za dizajn dodeljuje se proizvodima sa najboljim dizajnom u sektoru telekomunikacija. Xperia active se može pohvaliti displejem osetljivim na dodir koji je otporan na ogrebotine i koji se može koristiti čak i kad su prsti vlažni. Isto tako, poseduje tehnologiju  koja omogućava da se displej vidi i po najjačem suncu.
 
,,Upućujemo srdačne čestitke kompaniji Sony Ericsson na prvoj iF zlatnoj nagradi. Xperia active je veoma funkcionalan pametni telefon izuzetno elegantnog dizajna. On predstavlja izbor broj jedan za ljubitelje sporta,  a otpornost na vodu i prašinu ga čine zaista izuzetnim, tako da ovaj proizvod predstavlja simbiozu funkcionalnosti i elegancije’’, rekao je Ralf Vigman, generalni direktor iF međunarodnog foruma za dizajn iz Hanovera.
 
Sony Ericsson pažljivo bira materijale za Xperia active pametni telefon kako bi zadovoljila visoke estetske standarde  i obezbedila izdržljivost, održivost i funkcionalnost. Čvrst okvir od aluminijuma okružuje i štiti displej i simbolizuje suštinu Xperia active telefona – neprevaziđenu eleganciju.