Palma: Vratio sam se poljoprivredi

PinterestFacebookTwitterShare

Dragan Marković Palma kaže da se ponovo okrenuo poljoprivredi i stočarstvu i da trenutno gaji oko 100 ovaca i 30 jaganjaca, piše Kurir.
 
“Poljoprivredi sam se vratio pre tri godine. Pored kuće imam farmu, sad imamo oko 100 ovaca i 30 jagnjadi. Stoku čuvaju moji sinovi, a ja sam nadzorni organ”, kazao je Marković, prenosi Kurir.
 
Prema pisanju tog lista, tor je od dasaka, dugačak 15, a širok sedam metara, a plan je da sledeće godine uzme i telad.
 
“Stočarstvo se isplati ako imaš svoju hranu. Ja imam 15 hektara zemlje i sve priključne mašine, čak i konjska kola, tako da je to sasvim dovoljno da se ta stoka prehrani na godišnjem nivou”, rekao je gradonačelnik Jagodine.
 
Prema njegovim rečima, ukupna vrednost ovaca i jagnjadi je oko 35.000 evra, a prodavaće ih kad dođe vreme jednu po jednu. Pored ovaca, na farmi ima i gusaka i kokošaka, oko 40, a čuva ih najviše zbog jaja.
 
“Imam petoro unučića i nekad s njima odem da zajedno skupljamo jaja. Iako znam da radim sve poljoprivredne poslove, retko ih i radim, sad uglavnom nadzirem mlađe”, kaže Marković i dodaje: “Prošle godine orao sam 15 minuta. Seo sam na traktor da bih pokazao drugarima da znam da orem.”
 
Lider Jedinstvene Srbije još navodi da se nikada nije stideo seoskih poslova.  “Svako ima pravo da planira svoj život. Uvek bih naglasio da se, pored svih ostalih poslova, bavim i poljoprivredom”, rekao je Marković.