Business.hr: Vučićević izgubio 20 miliona evra u Hrvatskoj

PinterestFacebookTwitterShare

Hrvatski portal Business.hr neslužbeno saznaje da će Slobodana Vučićevića neuspeli poslovni poduhvat u Hrvatskoj koštati čak 20 miliona evra, zbog sve izvesnijeg stečaja najpoznatijeg brenda zagrebačke Magme, Turbo limača.  
 
Turbo limač je krajem 2010. godine preuzeo srpski preduzetnik Slobodan Vučićević, čiji je NCA Investment group od Fižulića kupio Adria Design, u čijem je vlasništvu bio Turbo limač.
 
Vučićević je za Business.hr potvrdio da je stečaj Turbo limača neizbežan, budući da kompanija ulazi u 60. dan blokade pa “po zakonu treba inicirati” pokretanje stečajnog postupka.
 
Račun  Adria Designa je od 14. decembra prošle godine blokiran zbog tužbe koju je pokrenula upravo Fižulićeva Magma, a za koju Vučićević kaže da je pokrenuta zbog nepostojećeg duga od pet miliona kuna.
 
Vučićević, koji je akviziciju Turbo limača platio 18 miliona evra, od čega je 15 miliona isplaćeno u gotovini, a još tri uloženo u dokapitalizaciju, izjavio je kako je na poslu s Gorankom Fižulićem izgubio “dosta novca”, ali nije želeo govoriti o konkretnim iznosima, budući da “konta još nisu zatvorena”.
 
Ali, Business.hr je neslužbeno saznao da bi Vučićević neuspeh poslovnog poduhvat u Hrvatskoj mogao stajati čak 20 miliona evra
 
U tom svetlu ne čudi što Vučićević danas izjavljuje kako je “umoran od Goranka Fižulića i razočaran u hrvatske institucije”.