Ministarstvo poljoprivrede pomaže sa 1,49 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović potpisao je ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede o generalnom pokroviteljstvu Simpozijuma Svetske pčelarske organiizacije ‘Apimondije’, u iznosu od 1, 49 miliona dinara, saopšteno je danas iz tog Saveza.

‘Apimondija’ i SPOS organizovaće 18. i 19. februara, u ‘Sava centru’ simpozijum ‘Uticaj tehnike pčelarenja, zdravstvene zaštite pčela i prirodne sredine na kvalitet pčelinih proizvoda.’

Na istom mestu će se paralelno održati 4. Državni pčelarski sajam ‘Apiekspo’. Generalni pokrovitelj događaja je Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Na otvaranju će govoriti ministar Dušan Petrović, predsednik ‘Apimondije’ Žil Racia (Gilles Ratia).

U okviru naučno-stručnog programa biće predstavljena ukupno 44 rada, od čega 31 usmeno, a 13 u vidu postera. Radovi su pristigli iz 14 zemalja – Belgija, Francuska, Irska, Italija, Velika Britanija, Indonezija, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Slovenija, Albanija, Makedonija, Hrvatska i Srbija.