EPS nagrađuje radnike zbog rada u otežanim uslovima

PinterestFacebookTwitterShare

Oko 15.000 zaposlenih u Elektroprivredi Srbije dobilo je dodatak na platu, od 15.000 do 20.000 dinara, kao nadoknadu za rad u otežanim uslovima.
 
Kako piše Pres, predlog je došao od EPS-a, a dodatak je isplaćen jednokratno i samo radnicima koji su po zimi radili na otvorenom.
 
Predsednik sindikata i član UO EPS-a, Milan Đorđević, kaže za naš list da se radi o radnicima koji su u uslovima energetske krize u Srbiji radili i na – 18 stepeni kako bi očuvali energetsku stabilnost Srbije.
 
“Mislim da je na to potrošeno oko 300 miliona dinara i ti ljudi su pravično dobili taj stimulans, jer su radili u zaista stravičnim uslovima i na jezivoj hladnoći”, rekao je Đorđević. 

U kabinetu premijera Mirka Cvetkovića takođe su naglasili da dodatak na platu nisu dobili svi, već samo oni koji su radili napolju, u otežanim uslovima. 

“Pre svega, to se odnosi na rudare i montere Elektrodistribucije. Odluku je doneo UO EPS-a, a Vlada Srbije je dala saglasnost. Treba napomenuti i da se ne radi o budžetskom novcu, već o sredstvima EPS-a”, rečeno je u kabinetu premijera.