(VIDEO) Kinezi zainteresovani za izgradnju nove Marakane?

PinterestFacebookTwitterShare

Projekat novog stadiona Crvene zvezde postoji od juna 2011, ali realizacije još nema. Problem je dobijanje dozvole, a čini se da problem potencijalnih investitora ne postoji.

Prema saznanjima dnevnog lista Alo, jedna velika kineska kompanija želi da investira u izgradnju novog doma fudbalera Crvene Zvezde, ali je dobijanje dozvole za rekonstrukciju „Marakane“ dugotrajan proces.

– Istina je da Kinezi žele da investiraju u izgradnju novog stadiona. Kontaktirali su s Privrednom komorom Kine, koja je zatim stupila u kontakt sa Privrednom komorom Srbije, a oni sa nama. Njihov čovek je pre mesec dana posetio „Marakanu“ i video potencijal – kaže generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović.
 
– Ima još potencijanih investitora, zainteresovanih da Beogradu podare stadion svetske funkcionalnosti. Svima je to u interesu. I klubu i državi i gradu i investitorima – zaključio je Stefanović.

 Projekat novog stadiona osmislio je portugalski arhitekta Mario Suakej, a predstavljen je svečano na proslavi 15. godišnjice osvajanja Kupa šampiona. Novi, rekonstruisani stadion imaće veliki tržni centar, hotel, blokove apartmana i podzemni parking.