Sabor lovaca Srbije na Zlatiboru

PinterestFacebookTwitterShare

Jubilarni 30. Sabor lovaca Srbije održaće se od 23. do 26. februara na Zlatiboru, u okviru kojeg će se održati tradicionalni lov na vuka i takmičenje u streljaštvu.
 
Na strelištu „Zova“ takmičenje će biti organizovano u pet disciplina – Memorijal „Dušan Bojović“ pokretna meta (silueta vuka), Memorijal „Slavko Dondur“ nepokretna meta (silueta srndaća), Memorijal „Dr Vojkan Jovanović“ glineni golubovi, KUP „Prvi Partizan“ 400 metara i vazdušna puška – lovački podmladak.

Pored tih takmičenja na strelištu će biti priređen i pečen vo na ražnju i drugi zlatiborski specijaliteti, duvački orkestar i drugi programski sadržaji.
 
Uveče 24. februara, predviđena je svečana akademija povodom 30 godina saborovanja i 110 godina lovačkog udruženja „Zlatibor“ iz Čajetine u hotelu „Dunav“, gde će biti predstavljena i promocija monografije Sabora.

U subotu 25. februara, planiran je lov na vuka, koji će uveče biti završen lovačkim balom uz muzički program, u „Palisadu“ , gde će biti proglašeni pobednici, a narednog dana, sledi tradicionalni lov na lisice sa goničima.