Štrajk u TV Avala 60. dan, SMS-om traže plate

PinterestFacebookTwitterShare

Honorarce sa Televizije Avala danas je obezbeđenje sprečilo da uđu u zgradu televizije, a zaposleni su SMS porukom tražili od vlasnika te televizije Željka Mitrovića i Danka Đunića da im isplate zarade i doprinose.

 
Predsednik Štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović rekao je novinarima ispred TV Avala, čiji zaposleni 60 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata, da od danas praktično jedna trećina zaposlenih koju čini oko 50 honoraraca nema pristup prostorijama u kojima su do sada radili. 

Stalno zaposleni na TV Avali mogli su da uđu u zgradu te televizije. Vukomanović je naveo da su honorarci nedavno SMS porukom obavešteni da im neće biti omogućen ulaz u zgradu i da su zato sada honorarci i stalno zaposleni odlučili da se na isti način, slanjem SMS poruka, obrate vlasnicima te televizije i traže isplatu plata, honorara i doprinosa.

 

“Videćemo kako će oni reagovati na te poruke”, kazao je Vukomanović koji je sa zaposlenima ispred te televizije poslao SMS poruku vlasnicima TV Avala. 

Prema njegovim rečima, vlasnici zaposlenima na TV Avali u ovom trenutku duguju četiri plate i četiri honorara. 

“Obećanja su samo ona data pred Republičkom radiodifuznom agencijom da će do kraja februara biti isplaćeno još dve plate”, kazao je Vukomanović i dodao da zaposleni sada traže isplatu svih neisplaćenih plata. “Zahtevamo da nadležni napokon počnu da se bave svojim poslom. Prošle su ove hladnoće pa mogu da se zavuku u svoje kancelarije da uzmu neke papire i dođu ovde i vide kako izgleda svakodnevica svih zaposlenih”, kazao je Vukomanović.