U Smederevu ponovo uključenje ulične rasvete, grejanje do 21 sat

PinterestFacebookTwitterShare

Gradski štab za vanredne situacije Smedereva odlučio je da u tom gradu ponovo bude uključena ulična rasveta, pošto je poboljšana elektroenergetska situacija.

Prema podacima iz Elektromorave, potrošnja struje smanjena je za 25 odsto.

Zbog povećanja spoljne temperature Javno stambeno preduzeće prekinulo je noćni i nastavilo sa produženim režimom grejanja do 21 sat.
 
Ima dovoljno zaliha mazuta do kraja nedelje i omogućen je nesmetan prilaz kotlarnicama.
 
Šef Lučke kapetanije Hranislav Mirković naveo je danas na sednici Gradskog štaba da nema bojazni od poplava.
 
Nivo Dunava je porastao za 12 centimetara u odnosu na jučerašnji dan, ali je i dalje ispod nivoa redovne odbrane od poplava. Danas je nivo Dunava kod Smedereva 486 centimetara.
 
Na Dunavu je još uvek ledostaj. Na predlog Stručnog operativnog tima za zaštitu od poplava, gradski štab danas je doneo naredbu da se iz bezbednosnih razloga splavovima zabrani rad do 24. februara. Stručni tim pratiće i dalje otapanje leda na Dunavu.
 
Prema izveštaju smederevskog Vodovoda, nema problema u vodosnabdevanju gradjana. Takodje, nema poremećaja kada je reč o odvodjenju atmosferskih voda, kapaciteti nisu ugroženi.
 
U toku je kontrolisanje stanja kanalske mreže i čišćenje tamo gde ima potrebe.
Štab je zaključio da je za 80 porodica koje su bile egzistencijalno ugrožene obezbedjen ogrev, a za više od tri stotine socijalno ugroženih, obezbedjeni su paketi osnovnih životnih namirnica.
 
Tokom proteklog vikenda obezbeđen je smeštaj za još 20 osoba u Domu crvenog krsta i Sigurnoj kući.