Tatonovi traže 300.000 evra. Moguće vansudsko poravnanje?

PinterestFacebookTwitterShare

Roditelji ubijenog francuskog državljanina Brisa Tatona tužiće Srbiju i tražiće 300.000 evra odštete jer smatraju da su državni organi odgovorni za smrt njihovog sina. Malović najavljuje vansudsko poravnanje
 
“Državni organi su odgovorni jer nisu ništa učinili kako bi se ovaj incident sprečio”, rekao je za Blic advokat Slobodan Ružić, pravni zastupnik Alana i Suzan Taton.
 
On objašnjava da će u odštetnom zahtevu biti traženo da Srbija isplati po 100.000 evra roditeljima i sestri ubijenog Franzuca.
 
Ružić je dodao da roditelji Brisa Tatona neće tužiti navijače, pošto su to “mlade, nezaposlene osobe”.
 
Najavu tužbe objavio je internet sajt “Udruženje Bris”, koji je preneo reči Alana i Suzan Taton.
 
“Naše poslednje sredstvo sada će biti pokretanje postupka za nadoknadu štete protiv države Srbije zbog teških propusta u poštovanju bezbednosnih propisa i obezbeđenju ljudi prilikom održavanja sportskog susreta”, objavio je sajt “Udruženje Bris”.
 
Apelacioni sud u Beogradu početkom godine prepolovio je kazne navijačima fudbalskog kluba Partizan, smanjivši im kazne od četiri do 35 godina zatvora na trajanje od četiri do 15 godina zatvora.
 
Ministarka pravde Snežana Malović sinoć je ukazala na mogućnost vansudskog poravnanja sa roditeljima ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona koji su najavili podnošenje tužbe za naknadu štete protiv države Srbije.
 
Uz napomenu da je o vansudskom poravnanju rano govoriti dok se ne vidi tužba, Malović je navela da se zalaže da se u takvim slučajevima postigne dogovor.
 
Ona je za televiziju B92 rekla da je podnošenje tužbe nešto što se može očekivati i da će sagledati sve činjenice koje budu navedene u toj tužbi ali i presudi.
 
„Na osnovu zakonskih i ustavnih ovlasćenja i onog što je navedeno u krivičnoj presudi, pošto ona jeste osnov za dobijanje naknde štete razmotriću i, ukoliko budu postojale mogućnosti ili elementi za usvajanje tužbenog zahteva, svakako ću predložiti da postoji i vansudsko poravnanje,“  rekla je ona.