RRA: Prekid štrajka na TV Avala uz garancije

PinterestFacebookTwitterShare

Savet RRA saopštio je da su članovi tog saveta danas razgovarali sa predstavnicima štrajkačkog odbora televizije Avala i da su oni najavili da će prekinuti štrajk ukoliko vlasnici daju dodatne garancije da će im biti isplaćena preostala dugovanja.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici zaposlenih potvrdili su da je poslovodstvo te kuće isplatilo deo dugovanja u skladu sa dogovorom koji je postignut sa RRA proteklog meseca. Članovi Saveta su prihvatili odluku zaposlenih da zatraže dodatne garancije od strane vlasnika TV Avala za isplatu preostalih dugovanja i da će prekinuti štrajk ukoliko takve garancije budu obezbeđene.

Savet RRA je naveo da je na današnjoj sednici utvrdio i da je od januara 2010. godine, od kada je ta agencija počela da podnosi prijave zbog prekršaja Zakona o oglašavanju, broj takvih prekršaja u elektronskim medijima smanjen za deset puta.

Takođe, pokrenut je postupak za izricanje mera protiv emitera koji u proteklom periodu nisu na propisan način označavali programe neprikladne za osobe mlađe od 18 godina. U najkraćem roku biće pripremljeno i objavljeno opšte obavezujuće uputstvo kojim će ova oblast biti i dodatno uređena, navedeno je u saopštenju.