Srbobran gradi akva park i banju

PinterestFacebookTwitterShare

Opština Srbobran otkupila je lokalni hotel “Elan” za 9 miliona evra, što je deo plana za izgradnju akva parka i termalne banje u ovom gradu. Predsednik opštine Srbobran Branko Gajin izrazio je zadovoljstvo što je okončan ovaj postupak koji je pripreman oko pola godine.
 
“Lobirali smo na raznim mestima i pripremali novac za otkup hotela „Elan“. Želeli smo to da uradimo iz dva razloga: prvi je što smo odlučili da pravimo akva-park i termalnu banju i logično je da nam trebaju i smeštajni kapaciteti, a drugi je naša želja da imovina koju su stvarali Srbobranci ostane Srbobranu, na njihovu korist” , rekao je Gajin.
 
U decembru 2008. godine hotel je bio procenjen na nešto više od 44 miliona dinara, a na aukciji je ponuđen za dve trećine vrednosti, ili oko 340.000 evra. Pre toga, na aukciji cena „Elana“ iznosila je 1,1 milion evra.
 
„Elan“ je hotel B kategorije i s pratećim objektima, nalazi se na parceli površine 43 ara i 50 kvadratnih metara. Ima 52 sobe, tri apartmana, fitnes centar, pekaru i više sala i terasa.