Može li opstati „Banat seme“?

PinterestFacebookTwitterShare

Postoji mogućnost da Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu obnovi proizvodnju u zrenjaninskoj semenarskoj firmi „Banat seme“, koja je u stečaju, rečeno je na sastanku koji je održan u skupštini Zrenjanina.

O mogućim rešenjima za opstanak firme sa gradonačelnikom Zrenjanina Miletom Mihajlovim razgovarali su predstavnici javnog i privatnog sektora, pokrajinskih institucija i banatskih poljoprivrednika, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin naznačio je da je za obnovu proizvodnje potreban dogovor tog Instituta i poljoprivrednika.

O daljoj sudbini „Bant semena“, bankrotu ili reorganizaciji, odlučivaće Privredni sud u Zrenjaninu, gde je stečajni postupak uveden 24. novembra 2011. godine, zbog dugotrajne blokade računa i duga od 203 miliona dina.

Stečaj u „Banat semenu“ pokrenut je na zahtev Razvojne banke Vojvodine, koja potražuje 157 miliona dinara i kao najveći poverilac bi bila podnosilac plana reorganizacije, ako do takvog raspleta dođe.