Ekonometar i Magazin Biznis dodelili priznanja “Planeta Biznis”

PinterestFacebookTwitterShare

Časopisi Ekonometar i Magazin Biznis obeležili su 20. februara u hotelu Kontinental, šest godina izlaženja i uspešnog rada.
 
Radojka Nikolić sa nagrađenima

 
Prema rečima Radojke Nikolić, glavnog urednika i osnivača ovih časopisa, do sada je ostvaren zavidan rejting na medijskoj sceni Srbije u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe, a časopisi predstavljaju savremene vodiče kroz svet biznisa i ekonomije.

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista  dodeljena su priznanja “Planeta Biznis” u tri kategorije: za uspešno upravljanje kompanijom, za podršku preduzetništvu i  banci koja daje najviše novca za programe korporativne društvene odgovornosti.

Dobitnici priznanja “Planeta Biznis” ove godine su: Toplica Spasojević, predsednik kompanije ITM Group, Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i Draginja Đurić, predsednica  Izvršnog odbora Banka Inteza Beograd.

Kompanija ITM Group, čiji je jedan od osnivača Toplica Spasojević, ove godine obeležava 20 godina rada, uspešno posluje, zapošljava 1.700 ljudi i ima godišnji obrt od oko 150 miliona evra. Sanja Popović Pantić je jedan od osnivača Udruženja poslovnih žena Srbije koje je u prošlih 14 godina realizovalo niz uspešnih projekata i omogućilo zapošljavanje žena u različitim oblastima. Draginja Đurić, predsednica IO Banka Inteza uspešno upravljava najvećom bankom u Srbiji, a ta banka je u 2011. godini izdvojila 1,11 miliona evra za korporativnu odgovornost, što su najveća sredstva koja je jedna finansijska institucija u Srbiji izdvojila za te namene.

Zamenik predsednice Izvršnog odbora Banca Intesa Marko Kapelini, primio je nagradu u ime Banca Intesa.