Najnoviji proizvod Vinarije “Tikveš”

PinterestFacebookTwitterShare

 
Vinarija Tikveš predstavila je na ovogodišnjem sajmu vina BeoWine Fair novo poluslatko crveno vino „Šarac“ u pakovanju od 1L i 0,75L. Vino će se na tržištu naći krajem marta, namenjeno je široj populaciji i prodavaće se u svim većim marketima. Novo vino dobilo je ime po čuvenom konju Kraljevića Marka poznatom po ispijanju crvenog (rujnog) vina a koji se pojavljuje i u makedonskoj i srpskoj poeziji.
 
Ljubitelji vina su na štandu vinarije Tikveš imali prilike i da se upoznaju sa linijom teroar (terroir) vina. Među ovim vinima je i „Bela Voda red 2010“ koje će vinarija plasirati na tržište početkom marta, a koje je čuveni vinski kritičar svetskog renomea, Robert Parker, ocenio sa neverovatnih 94 poena što ga svrstava među najkvalitetnija i najcenjenija u svetu, a svakako najprestižnijim u regionu jer je prvo i jedino vino koje je klasifikovao kritičar takve reputacije.
 
„Vinarija Tikveš plasira svoje proizvode na više od 20 tržišta, dok izvoz čini oko 65 odsto ukupne prodaje. Za nas su najznačajnija tržišta bivše Jugoslavije gde plasiramo dve trećine svoje proizvodnje. Veoma smo ponosni i na činjenicu da smo veoma dobro pozicionirani na srpskom tržištu, a Srbija nam je u ovoj godini prioritet i očekujemo da bude generator ukupnog rasta Vinarije Tikveš“, izjavio je Igor Ilievski, generalni direktor Vinarije Tikveš.
 
 
 
„Vinarija Tikveš, i pored ekonomske krize, nastavlja sa intenzivnim investicijama na tržištu Srbije. Ove godine planiran je do sada najveći obim aktivnosti, a samim tim očekujemo i rekordan rast. Planiramo da u naredne tri godine udvostručimo promet koji ostvarujemo u Srbiji. Naša vina su poznata i dobro prihvaćena od strane ovdašnjih potrošača i tu poziciju želimo da zadržimo i ojačamo“, rekao je Aleksandar Kokir, generalni direktor firme M-6 Tikveš d.o.o.
 
Za godinu dana poslovanja kompanije M-6 Tikveš na srpskom tržištu prodaja premium vina nadmašena je za 80 odsto, promet Classic vina povećan je 15 odsto dok je prodaja rozea četiri puta veća u odnosu na 2010. godinu. Tikveš je prošlu godinu završio kao četvrta vinarija na tržištu Srbije ali i kao jedina velika vinarija koja je beležila konstantan rast.
 
Vinarija Tikveš je prošle godine osvojila brojne nagrade i priznanja na skoro svim lokalnim, regionalnim i svetskim sajmovima i takmičenjima. Najznačajnije osvojene nagrade su na manifestacijama Mundus Vini u Nemačkoj, Chardonnay du Monde u Francuskoj, kao i Decanter i International Wine Challenge u Londonu.