Gradiće se vetropark kod Negotina

PinterestFacebookTwitterShare

Izgradnja 18 vetrogeneratora ukupnog kapaciteta 60 megavata, planirana je kod Negotina na lokaciji Nikine vode – Popadija – Plavna, rekao je prilikom potpisivanja Aneksa ugovora o ovoj investiciji predstavnik investitora, direktor preduzeća “Vat energija” Božidar Skaramuca.
 
U ime opštine Negotin, Aneks ugovora potpisao je zamenik predsednika opštine Branko Marković, a potpisivanju je prisustvovao i Aurelio Tavares, vlasnik kompanije “Vat Portugal”, firme koja je prva počela izgradnju vetroparkova u Portugaliji, saopštila je opštinska uprava u Negotinu.
 
Firma “Vat energija” se ovim obavezala da na poslovima izgradnje vetroparka angažuje lokalne građevinske firme i radnu snagu.
 
Kada prikupi sve neophodne dozvole, investitor izgradnju mora početi u naredne dve godine, s tim što u prvoj godini treba da završi bar 10 odsto od planiranih investicija – precizirano je Aneksom.
 
Dosadašnja istraživanja su pokazala da na ovom području ima dovoljno vetra za izgradnju ovog vida izvora alternativne energije.